SVENDBORG


Den sydfynske hovedstad kan bryste sig af at have landets ældste revy, og Rottefælde-revyen synes i den grad still going strong.

Men Svendborg har skam også mange andre lokkende tilbud. Et must er en sejltur med færgen M/S HELGE, der har status som mindesmærke og som stadig tar sig flot ud trods en alder på snart 90. I anledningen af den forestående fødselsdag, kan alle 90-årige rejse gratis – med ledsager.

M/S HELGE lader os opleve Svendborg fra søsiden, og tager os med helt til Valdemar Slot, der sammen med Egeskov Slot hører blandt områdets hovedattraktioner.

Men også i Svendborg centrum vrimler det med tilbud – især når der er markedsdag. Under det udsøgte kulinariske marked sidst i juni, kan man nyde et utal af smagsprøver på diverse delikasser. Her er alt fra fiskeprodukter, pølser og skinker til øl, vine og chokolader – lokalt domineret, men også med internationale specialiteter.

Men man kan også vælge blot at gå en tur i Svendborgs gamle bydel med musikken til Bo Wiederbergs "Elvira Madigan" i hovedet. For hvor er det mere oplagt at genopleve den udødelige romance mellem Sixten og Elvira end i Svendborg, hvor sidste del af dette udødelige drama udspillede sig?