KERTEMINDE

Amanda med sit fiskenet er bestemt ikke den eneste grund til at besøge Kerteminde, en af de smukkeste købsteder på Fyn.

Købstad er nu så meget sagt, for allerede i 1569 fremsatte den daværende konge et krav om, at Langebro skulle blive til en vippebro, så skibene fra Odense kunne sejle igennem. Det skete dog aldrig, men broen benyttes flittigt af badende børn og voksne lystfiskere.

Kerteminde har været om de gamle bygninger, hvor dørene sjældent er ens og hvor Karl Krølles gadeskilte kaster et eventyrligt skær over byen.

Kerteminde kan også bryste sig af et imponerende kulturudbud størrelsen taget i betragtning. Byens stolte sønner, Frederik Paludan-Müller, og Johannes Larsen, har begge sat deres præg på byen i form af mindesmærke og
museum, og den årlige Art Festival sætter er festligt præg på Kerteminde.

Den stegte flæsk er tilbage på menuen på Tornøes Hotel, hvor Kerteminderevyen kan fejre et flot 10 års jubilæum. Og er man til det søde kan man nyde den lokale specialitet kransekage med kirsebær fra Clausens Efte., eller prøve en prisbelønnet hjemmebagt vaffel hos vaffelbageriet.

Man kan også forkæle sig selv til et luksusmåltid på den internationalt anerkendte restaurant, Rudolf Mathis, der
specialiserer sig i fiskeretter og som kan bryste sig af byens mest attraktive udsigt.

Endelig må man ikke glemme, at Kerteminde er hjemsted for landets ældste skænkestue. Foretrækker man en forfriskning uden alkohol kan man f.eks. nyde en Nybro-most nede ved kajen.