THE EAST

★★★☆☆☆

Zai Batmanglij ambitiøse men ikke ganske vellykkede THE EAST beskæftiger sig med øko-terrorister og overvågning af disse. En tidligere FBI-agent Sarah (Brit Marling) får til opgave at spionere i og omkring en gruppe anarkister kaldet THE EAST. Gruppen foretager illegale aktioner mod de multinationale selskaber, der forbryder sig på miljøet.

Der er anstrøg af noget nyt og frisk i såvel tone som stil, men i sidste ende forekommer historien for fragmenteret og postuleret.

På trods af lovprisningen i Cinematekets to-måneders program er Brit Marling et lidt blegt bekendtskab uden tyngde i replikken, og hun har endda selv været med til at skrive manuskriptet.

Bedre går det for Alexander Skarsgård, der har tillagt sig et skæg, der låner autencitet til figuren. Ellen Page virker også velplaceret, selvom hun skal passe på, at hun ikke mister sin stjernestatus på en næsten konstant mopset attitude. Bedst er faktisk Patricia clarkson som supertjekket chef og Shiloh Fernandez som seksuelt tvetydigt gruppemedlem.

Et værk som THE EAST med dets grundlæggende sympati for aktivisterne lover mere end det holder, fordi de smukke målsætninger ikke går op i en højere enhed med kravene til en velfungerende realistisk kriminalfilm.