MIN SØNS FAMILIE

★★★★★☆

Hirokazu Koreeda vakte for alvor international opmærksomhed for 10 år siden, da hans 14-årige hovedrollespiller Yûya Yagira scorede prisen for bedste mandlige hovedrolle på Cannes Film Festivalen for “Nobody Knows”. Men også stilfærdige rytmiske mesterværker som “Mellem himmel og jord” (“Still Life”) og “Still Walking” fortjener større opmærksomhed herhjemme. Nu er han tilbage med “Min søns familie”, der fuldt fortjent tog en jurypris i Cannes og som var med i opløbet om en Oscar-nominering.

Her får to par pludselig revet jorden væk under sig, da det kommer frem, at deres spædbørn i sin tid blev forbyttet.

Nu står de socialt og menneskeligt meget forskellige familier pludselig overfor nogle umulige valg med hensyn til børnenes opvækst.

Historien kan på papiret lyde lige lovlig melodramatisk – som den danske ugebladsføljeton “Komtessen”, men Hirokazu Koreeda gør det til en gribende beretning om hvad det egentlig vil sige at være i familie. Hirokazu Koreeda arbejder også som klipper og det mærker man altid i hans værker, for han fortæller sine filmfortællinger med en ro og et overblik, der virker forbilledligt.

MIN SØNS FAMILIE fremstår som en af årets mest menneskekloge film og den blir spillet med nærvær og indlevelse af såvel små som store.