HOBBITTEN – DRAGEN SMAUGS ØDEMARK 3D

★★★☆☆☆

Modsat to’eren i “Ringenes Herre”-trilogien, så er anden del af Hobbitten-sagaen teknisk på højde med etteren. Store børn vil elske de væmmeligt store edderkopper, mens alle andre synes at være i risiko for at udvikle araknofobi. Her er også en virkelig ækel drage, som vil skræmme selv de sejeste småfolk blandt publikum ligesom slangen fra “Junglebogen” gjorde det i Walt Disneys levetid. Humoren har man desværre nedtonet en del, og trods flotte naturscenerier og imponerende kulisser og effekter, virker filmen lige lovlig velkendt.

Dværgene er umiddelbart kære, men selv med en spilletid på henved tre timer, bruger man for lidt tid til karakterudvikling og for meget tid på endeløse flugtscener. Den flittige Benedict Cumberbatch lægger stemme til dragen og det gør han eminent. Ian McKellen har vanen tro også fylde på stemmen som Gandalf, hvorimod Martin Freemans små neurotiske trækninger er begyndt at irritere.

Instruktøren Peter Jackson holder stadig et teknisk højt niveau, men ligesom de fleste kørte trætte i Star Wars-serien, længe inden den sluttede, så tager man sig selv i at være ret ligeglad med den næste og sidste del, selvom Jackson og co. bestemt gør hvad de kan for at holde os til ilden.