THE CITY OF YOUR FINAL DESTINATION

★★★★☆☆

Selv en lille James Ivory-film rummer mere klassisk god smag end det øvrige filmudbud til sammen. Og med en rolleliste, der omfatter Anthony Hopkins, Laura Linney og Charlotte Gainsbourg bliver interessen unægtelig skærpet.

Hovedparten af filmen udspiller sig i og omkring et stort hus, der ikke ulig DRs “Arvingerne” bliver genstand for store arvemæssige stridigheder. Vi befinder os i Argentina, og James Ivory har sikret sig Argentinas største skuespillerinde, Norma Aleandro, til at låne autencitet til historien, og hun bidrager da også med filmens mest veloplagte præstation som den afdødes festlige elskerinde.

Hvor andre af Ivorys værker har haft deres styrke netop i det litterære islæt, så tynger det i for høj grad THE CITY OF YOUR FINAL DESTINATION. Men filmen oser af stemning og et potent soundtrack med lokale favoritter bidrager til oplevelsen.

At THE CITY OF YOUR FINAL DESTINATION næppe bliver James Ivorys sidste film, kunne den 85-årige instruktør selv berette, da han gæstede Cinemateket i forbindelse med premieren. Han er i fuld gang med at forberede en filmatisering af et sjældent William Shakespeare-stykket om RICHARD II, som skal have Tom Hiddelston (der netop har imponeret som Corionalus) i hovedrollen.

Kan man ikke vente, byder Cinemateket heldigvis også på andre fine James Ivory-ting bl.a. “Howards End” og den noget oversete “The Bostonians” – begge med Oscar-nominerede præstationer af Vanessa Redgrave.