MONUMENTERNES MÆND

★★★★☆☆

George Clooneys seneste film er også i positiv forstand gammeldags filmunderholdning. Ligesom det formodede filmiske forbillede “Den længste dag” tager filmen udgangspunkt i en virkelig begivenhed under anden verdenskrig og også denne film er garneret med et stort antal stjerner. Clooney poserer atter som alfaderlig helt, men det bør man dog ikke forveksle med skuespilkunst. Oscar-vinderen Cate Blanchet er bedre til tale fransk end Matt Damon, men ikke så god som Jean Dujardin, der desværre bliver aflivet tidligt.

MONUMENTERNES MÆND fortæller en af de få historier fra anden verdenskrig, som vi ikke kender fra andre film, og man fornemmer en ægte kærlighed til kunstnen. Alexandre Desplat har komponeret et ørehængende musiktema, der leder tanken hen på “Broen over floden Kwai” og “Broen ved Arnhem”, og blandt de mange stjerner bemærker man også et nyt talent ved navn Dimitri Leonidas.

MONUMENTERNES MÆND er en hyggelig film, faktisk så hyggelig, at man begynder at tvivle på krigens rædsler og det kan vel ikke være hensigten?