LAZARUS

★★★★★☆

En af årets stærkeste ungdomsforestillinger finder vi på Teater Nordkraft. Iscenesætteren Maria Kjærgaard-Sunesen har selv dramatiseret Bent Hallers opsigtsvækkende trekantsdrama efter ide af Bettina Graff.

Scenografen Katrine Langkilde Gjerding placerer sengen i den vilde natur, og via en lysende ramme bliver den også en slags boksering, hvor kærlighedens kampe må kæmpes.

Tvillingeparret Aurora og Alwin elsker hinanden, men overgangen fra børn til voksne gør kærligheden kompliceret, og får dem til at stille relevante spørgsmål om deres egen identitet efter mødet med den dårende dejlige fodboldspiller LAZARUS.

Man kan ikke bedrejde dem noget, for Peter Høgsbro fremstiller virkelig LAZARUS ganske besnærende med en uventet sødmefyldt naturlighed, der gør både karakterens og historiens udvikling troværdig.

Lærke Schjærff Engelbrecht fanger teenagerpigen Auroras alt for mange følelser i sit nervøse spil, og Michael Slebsager har aldrig været bedre som den erotisk tvetydige Alwin, der oser af farlig dekadence, da han efter en tid som forsømt bror kaster sig ud i voksenlivets fornøjelser.

LAZARUS vover at behandle nogle ofte meget besværlige og komplekse følelser i det ungdommelige kærlighedsliv på en forfriskende ligefrem måde, og det unge publikum kvitterede denne eftermiddag med et bragende bifald, som indikerede, at de følte sig set.

(Michael Søby)