I KÆRLIGHEDENS NAVN

★★☆☆☆☆

Jon Bang Carlsen var i 70erne en betydelig dokumentarist med bemærkelsesværdige film som “En rig mand”. Men ligesom landsmanden Jørgen Leth synes han kunstnerisk at være gået i stå, og I KÆRLIGHEDENS NAVN forekommer tilmed etisk problematisk.

For filmen rummer scener, hvori børn kidnappes af en privat organisation og fragtes på en fængselslignende forbedringsanstalt. Fiktion eller virkelighed? Vi ved det ikke nødvendigvis, mens vi ser det, men under alle omstændigheder virker det som en udnyttelse af andre menneskers følelser. Måske havde man oplevet det mere oprigtigt, hvis Jon Bang Carlsen havde valgt at lave en fiktion-film om emnet?

Billedsiden adskiller sig stilistisk ikke fra andre af de Jon Bang Carlsen-film, der udspiller sig i USA, som f.eks. “Fugl Fønix”. Det til tider svulstige sprog ville selv for en stor skuespiller ha været noget af en prøvelse, men da historien gøres personlig må vi atter engang trækkes med Jon Bang Carlsens skoleengelsk med fed dansk accent.

Ærgeligt for der ligger en god historie og gemmer sig i dette materiale, men det blev i al fald i denne omgang ikke Jon Bang Carlsen, der kom til at forløse den.