FORSAMLINGEN

★★★★☆☆

Pete Livingstone er en alsidig herre. Ikke nok med, at han er manden bag teatertruppen Livingstones kabinet, men han mestrer også flere instrumenter, komponerer, synger og er en kapabel skuespiller. Til Dansehallernes surrealistiske forestilling

FORESAMLINGEN har han ladet sig inspirere af de såkaldte Sacred Harp-sange, der indgik som en slags ritualer i 1800-tallets amerikanske bønnemøder. Iscenesætteren Nina Karais tager os med til sådan et møde, hvor en halv snes mennesker oplever et fælles åndeligt løft kulminerende i sang og bevægelser.

Ikke alle evner kunsten at sige replikker, men Sigrid Husjord lyser atter med en indre glød som en af de mest tændte deltagere, og den aldrende drag-kunstner Svend Bunch har en helt særlig poesi som en fin gammel mand.

Julie Forchhammer udnytter dansehallernes lille scene fikst i sin scenografi og små ryg med vægpanelet skaber nye muligheder i rummet samtidig med at videoprojektioner forsøger at give ordene vinger.

Vi bliver dog aldrig for alvor del af dette møde, men Livingstones stemningsmættede musik og sang drager os. Selv når han jodler, får det et lyrisk strejf – og bliver vi hverken omvendt eller opløftet, så bliver vi dog godt underholdt.