MIO, MIN MIO

★★★★★☆

Folketeatrets udgave af Astrid Lindgrens MIO MIN MIO er deres bedste turnerende familieforestilling i flere år. Faktisk giver den baghjul til diverse produktioner af "Ronja Røverdatter" i provinsen tidligere på sæsonen. Der er en nutidighed over denne produktion, som instruktøren Moqi Simon Trolin roligt kan tage æren for, fordi han aldrig gør det forventelige og alligevel forbliver tro mod forlæget.

Scenografen Edward Lloyd Pierce sikrer en visuel overdådighed i nogle imponerende stilfulde sort-hvide billedprojektioner, der elegant lader naturen være medspiller i historien.

Marie Tourell Söderberg får lidt af et teatergennembrud i titelrollen, og selvom hun på TV- og film godt kan virke rigeligt sødladen og også her smiler lidt for ofte, så giver drengerollen hende en friskhed, der får nye sider frem i hendes talent. Peder Holm Johansen låner sit dynamiske kropssprog til flere rolle bl.a. en overraskende morsom skurk og Teerawat Mulvilaj er et under af fysisk ekvilibrisme.

Rent musikalsk har Moqi Simon Trolin især ladet sig inspirere af den nordiske folkemusik, og det gør sig gældende både i instrumenteringen og i melodierne. Sammen med en glimrende lydkulisse bidrager de til et i i sandhed magisk univers – ikke blot for børn.