MARATHON

★★★★★☆

Ian Burns – til daglig skuespiller og kunstnerisk leder af That Theatre Company – får sig en bemærksværdig instruktørdebut i Krudttønden med et interessant nyt skuespil kaldet MARATHON. Den italienske dramatiker Edoardo Erba tager os i bogstavligste forstand med på en løbetur, hvor høj- og lavstatus skifter, efterhånden som vi kommer længere ud på landet. Billederne bag skuespillerne skifter ganske vist fra tid til anden, men der synes at være en skøn pointe i, at begge mænd løber på stedet uden at komme nogen vegne.

Det er tankevækkende, morsomt og i sidste ende rørende at overvære, hvordan de to venner på skift kan støtte og revse hinanden – og den afsluttende sløjfe på forestillingen bliver bundet med både elegance og en smule vemod.

Ian Burns har i Rasmus Mortensen og Benjamin Stender to ualmindeligt talentfulde unge skuespillere til sin rådighed, og de mestrer begge nuancerne i det engelske sprog. Deres kropslige udvikling under løbeturen – et forstudie til New York-marathon! – er tilmed en forestilling i sig selv.

Ian Burns sørger i sin iscenesættelse for, at de to skuespillere kommer hele følelsesregistret igennem – fra irritation, vrede, arrogance og jalousi til omsorg, empati, selvmedlidenhed og ensomhed. Forestillingen ender derfor som en sejr for dem alle – og i sidste ende også for os. Om udfaldet for de to karakterer i stykket bliver lige så lykkeligt, må man til Krudttønden for at opleve – og det hurtigt.