KÆLEDYRENES HEMMELIGE LIV – 3D

★★★★☆☆

Efter en skæg lille kortfilm om de myreflittige Minions er vi klar til at erfare, hvad ens kæledyr egentlig laver, mens man selv er på job. Og der er faktisk så chokerende historier, der kommer på bordet, at man nok bør betænke sig en gang eller to, inden man kysser de kære kræ på snuden igen.
Men sjovt er det. Instruktørerne Chris Renaud og Yarrow Cheney har tilmed formået at indarbejde og udnytte 3D-effekterne i manuskriptet, så den version så klart må være at foretrække.

Vigtigst af alt er dog, at de to instruktører denne gang har dedikeret mere tid til karaktertegningerne, så vi får et forhold til hvert enkelt dyr. I centrum står den lille hund Max, som Danmarks stand-up konge Anders Matthesen låner sin umiskendelige røst til. sOgså Christiane Schaumburg-Müller virker godt placeret som den uhyre velfriserede Glitter, og i det hele tale vrimler det med stjernenavne på rollelisten: Fra Trine Dyrholm og Donald Anderseon til Mick Øgendahl og Jacob Haugaard.

Kærligheden til byen New York strømmer igennem filmen, og den Oscar-belønnede filmkomponist Alexandre Desplat er også denne gang garant for et soundtrack af en vis kvalitet. Vi får også et par nye versioner af festlige gamle travere fra Travolta-filmene "Saturday Night Fever" og "Grease".
KÆLEDYRENES HEMMELIGE LIV finder tilsyneladende en ideel komisk balance, der bør kunne appellere på tværs af generationerne.