KVINDEN I GULD

★★★☆☆☆

Simon Curtis begik den overraskende vellykkede "My Week With Marilyn", og har da også godt styr på "KVINDEN I GULD" rent fortællemæssigt. Problemet er blot, at en grundlæggende stor historie om tilbagelevering af kunstskatte her gøres til en personhistorie, der ikke for alvor foldes ud.

Men med Helen Mirren i front har man allerede vundet en del, og hun kvitterer med en både vittig og raffineret præstation, som allerede er med i ræset om Oscar-nomineringer. Mirren vover at gøre den aldrende jødinde Maria Altmann, der lægger sag an mod Østrig for at få familiens værdier tilbage, både forkælet og arrogant. Men naturligvis med præcis accent, glimt i blikket og vuggende hofter i lækre kostumer, så vi alle forføres. Gradvist får hun os ligeledes til at forstå, at retsagen ikke kun er et spørgsmål om penge.

Så længe Helen Mirren er i fokus, føler vi os godt underholdt. Desværre skal vi trækkes med den selvnuttede påklædningsdukke Ryan Reynolds, der kaster skygger helt tilbage til 70ernes Ryan O’Neal i en intetsigende sidehistorie, der også inddrager Mrs. Tom Cruise alias Katie Holmes.

I birollerne finder vi en række gode spillere, som alle savner et bedre materiale at arbejde med. At KVINDEN I GULD sikkert har været en ganske kostbar produktion, giver desværre kun ydre glans. Sentimentalitet har desuden altid været en ringe erstatning for dybde.