FOR ENDEN AF KÆRLIGHEDEN

★★★★★☆

Husets Teater har fået besøg af forestillingen FOR ENDEN AF KÆRLIGHEDEN, et samarbejde mellem Odense og Aarhus Teater. Et kras stykke fransk dramatik (af iscenesætteren og dramatikeren Pascal Rambert) om et parforhold i opløsning. Det fine ved teksten er, at den i mindre grad handler om konkrete begivenheder og snarere søger at indkredse kærlighedens sprog – for enden af kærligheden.

I forestillingens første tre kvarter meddeler manden sin hustru i barske vendinger, at han har i sinde at forlade hende. Og efter et uventet lille intermezzo i teaterlegen, tager hustruen så til genmæle, og hun lægger bestemt heller ikke fingrene imellem.

FOR ENDEN AF KÆRLIGHEDEN stiller store krav til sine skuespillere, for teksten skal komme som een lang kaskade af ord, der vælter ud over modparten. Heldigvis har hverken Lars Simonsen eller Sarah Boberg næppe nogensinde været bedre, de er i den grad over teksten og deres gnistrende spil får os både til at grine og gyse.

Dejligt at friske øjne udefra kan få os til at opleve to erfarne danske skuespillere på en hel ny måde. Og måske tænker vi også lidt mere over, hvordan vi taler med hinanden, hvis kærligheden en dag ebber ud.