LOVE & MERCY

★★★★☆☆

Bill Pohlads LOVE & MERCY hører blandt de de seneste års mest medrivende musikfilm. Filmen tegner et to-delt portræt af Brian Wilson, der var forsanger i den legendariske popgruppe "The Beach Boys".

VI følger ham skiftevis i ungdomsårene midt i 60erne, hvor flere af de dårlige vaner grundlægges og ca. 20 år senere, hvor stofmisbrug og anden sygdom truer med at tage livet af ham.

Paul Dano har modtaget megen ros for sit portræt af den unge Wilson, men John Cusack er nu også udmærket som den ældre version. Paul Giamatti yder atter en fornem birolleindsats – denne gang som problematisk psykiater – og Elizabeth Banks er ganske vidunderlig som Wilsons ret seje veninde.

LOVE & MERCY fremstår som en veloplagt blanding af ørehængende sommermusik og et velspillet komediedrama, og så har den afslutningsvis en dejlig overraskelse til alle Beach Boys fans.

Trist er det derfor, at månedens film i Cinemateket ikke bliver vist i provinsen, da alle landets skatteborgere i princippet har bidraget til at få filmen til landet.