DET STORE JULETERAPISHOW

★★☆☆☆☆

Den nye kunstneriske ledelse på Rialto Teatret er kommet rigtig skidt fra start. "Lokalekspeditionen", deres første produktion, blev taget af efter få forestillinger og også DET STORE JULETERAPISHOW halter gevaldigt.

Problemet er manuskriptet. Vel modtog den flittige Thomas Lagermand Lundme for få år siden en iøvrigt ufortjent Reumert-nominering som åriets dramatiker, men hans tekster til DET STORE JULETERAPISHOW kommer højest til at kandidere til prisen som sæsonens floveste på en scene i København.

Ideen med et juleterapishow er sådan set god, og Rialto Teatrets dejlige teaterrum egner sig fint til serveringsteater og udnyttes sådan også ganske fikst scenografisk. Men resultatet forbliver pinagtigt umorsomt, og man har så inderligt ondt af de tre medvirkende.

Nydelige Peter Zandersen får dog vist, at han kan danse, mens Peter Flyvholm blot grimasserer voldsomt i – hvad vi antager må være – desperation. I det mindste kan Marie Rich glæde sig over, at hun tidligere i år har haft lejlighed til at vise, hvilken glimrende karakterskuespillerinde, hun kan være i den rette sammenhæng.

Men når iscenesætteren Viktor Tjerneld tilmed synes at have opgivet, så er der jo ikke noget at sige til, hvis publikum også gør det. Så på sin vis fungerer DET STORE JULETERAPISHOW, for man vil herefter foretrække en hvilken som helst anden julebegivenhed fremfor denne.