DEN GRØNNE ELEVATOR

Avery Hopwoods klassiske farce, den efterhånden 88-årige DEN GRØNNE ELEVATOR (Fair and Warmer), har forlængst indskrevet sig i den danske teaterhistorie, ikke mindst takket være Kjeld Petersen, der for over et halvt århundrede siden havde en stor scenesucces i stykket overfor Lily Broberg.

En dag, mens han spillede komedien "Harvey", fik han besøg
af en lille pige ved navn Lisbet Dahl og dennes moder, der har været kæreste med Kjeld Petersen. Samme Lisbet Dahl har siden spillet og iscenesat DEN GRØNNE ELEVATOR et utal af gange og nu vender hun tilbage til Tivoli for at instruere den med Tommy Kenter og Bodil Jørgensen i hovedrollerne.

For Tommy Kenter er der i bogstaveligste forstand tale om
en drømmerolle, som han har ønsket at prøve kræfter med siden han – ledsaget af en pose øl – fra bagerste række i ABC-teatret oplevede Jørgen Ryg og Kirsten Walther for fuld udblæsning. Og for Bodil Jørgensens vedkommende var det filmversionen med Kjeld Petersen og Birgitte Reimers, der har været tilgang til stoffet.

DEN GRØNNE ELEVATOR rummer teaterhistoriens største
branderter og titlen refererer til en klassisk cocktail. De oprindelige ingredienser – 4 cl. gin, 2 cl. grøn curacao toppet op med lemonade – er senere blevet raffineret med ingefær og limejuice uden at det er gået udover den smukke grønne farve.

DEN GRØNNE ELEVATOR forventes at få Tivoli-premiere d. 20. februar 2014 og spiller herefter i knapt to måneder.