ASTERIX & OBELIX

– I DRAGENS RIGE

★★★☆☆☆

Familiefilmen ASTERIX OG OBELIX: I DRAGENS RIGE viser sig at være en ødsel spillefilm med store franske stjerner som Marion Cotillard, Vincent Cassel og Guillaume Canet.

Sidstnævnte har også instrueret og spiller tilmed hovedrollen som Asterix, der i den danske version har fået stemme af vikingen Alex Høgh Andersen, som giver rollen den helt rigtige kækhed.

Obelix spilles ikke længere af Gérard Depardieu, men af karakterskuespilleren Gilles Lellouche, der ikke har samme korpus, men det er måske en trend i tiden?

Hadi Ka-Koush gør, hvad han kan med det beskedne materiale, og det er ikke hans skyld, at filmen interesserer sig mere for Cæsar og Kleopatra. Lars Brygman lægger stemme til Vincent Cassels selvfede Cæsar, mens Maria Lucias låner sin røst til Kleopatra i Marion Cotillards skikkelse.

Sørme om en kun næsten ugenkendelig Cottiard ikke også dukker op i en spøjs birolle. Sminkefolkene har været på overarbejde, men vi er ikke i tvivl, da den kurvede kromutter synger en Piaf-vise – en indforstået henvisning til Marion Cottiards Oscar-triumf som spurven Edith Piaf.

Man glæder sig desuden over, at prinsessen (Julie Chen) og hendes livvagt (Leanna Chea) er blevet fordansket af Stran Ezgi Benli og Sandra Yi Sencindiver).

Fodboldfans vil muligvis more sig over, at Zlatan Ibrahimovic dukker op i filmen som folkeforføren Antivirus. Hans skuespillerpræstation – eller hvad man nu skal kalde det? – bliver med garanti – IKKE belønnet med nogen Oscar.

Der er dog noget forstyrrende ved at have danske stemmer på en film, der i sagens natur, altid fungerer bedst med de originale stemmer, hvor dygtig en indsats det danske hold end yder.

De smukke bånd mellem Danmark og Kina vil sikkert falde nogle forældre for brystet, men intentionerne går formodentlig hånd i hånd med financieringen. Så man skal ikke forvente at blive berørt eller bevæget af dette værk, men blot se filmen som kulørt underholdning, hvor alle karakterer har sjove navne.