RASMUS BJERGS JULESHOW

★★★★☆☆

Danmarks Underholdningsorkester og Rasmus Bjerg har forenet talenter og kræfter, og resultatet er blevet et alsidigt musikalsk juleshow, der netop har gæstespillet i Scandic Falkoner på Frederiksberg.
Første del af det knapt to timer lange juleshow fremstår meget familievenligt med numre fra tv-julekalenderen "Julestjerner" og et potpourri af julesange for børn.

Efter pausen bliver tonen mere voksen, og en rustik pakkejulekalendervits, der involverer både en yankiebar og glidecreme kan i bedste fald kun anses som værende delvis egnet til børn. Et overgearet gospelnummer, der i den grad trækker på den afroamerikanske tradition indenfor netop denne genre, vil muligvis også forarge folk, der har det svært med, at grønlandske børn spilles af andre end grønlandske børn. Men det er ikke ensbetydende med, at de har ret i deres forargelse.

Man gør klogest i blot at læne sig tilbage og nyde Rasmus Bjergs musikalitet, som især kommer til sin ret, når han crooner støttet af Danmarks forrygende Underholdningsorkester for fuld udblæsning.

Rasmus Bjerg får sendt kærlige hilsener til John Mogensen (som han spillede så fortræffeligt på film) og til Gustav Winkler (som fortjener en hel teaterkoncert med Rasmus Bjerg). Aftenens solist havde også et par gæster med, der ikke var dårlige, men desværre mest af alt virkede som fyld, så Rasmus Bjerg ikke sled for meget på stemmen. Man havde dog hellere lyttet til Rasmus Bjerg i et julerelateret Winkler-medley.

Koncertens højdepunkt indtraf, da Rasmus Bjerg gav sin personlige fortolkning af den Oscar-nominerede Judy Garland-sang "Have Yourself a Merry Little Christmas" fra Vincente Minnellis "Meet Me In St. Louis". Her smeltede sang og musik sammen i et smukt julebudskab, der vidnede om, at RASMUS BJERGS JULESHOW blandt meget andet også havde hjerte.

(Michael Søby)