ØNSKEBARN

★★★★☆☆

Filminstruktøren Cecilie McNair har sammen med Sissel Dalsgaard Tromsen og Christina Øster skrevet manuskriptet til ØNSKEBARN: En slags psykologisk gyser med udgangspunkt i barnløshed, der fører til en række dramatiske begivenheder på privatklinikken Venus.

Efter internationale eventyr i film som "Ud og stjæle heste" og "Murina", samt en prisbelønnet indsats i steaming-serien "Kastanjemanden" er Danica Curcic tilbage i dansk film.

I ØNSKEBARN yder hun en intens præstation som fertilitetslægen Hannah, der i et svagt øjeblik forbarmer sig over kvinden Gry, der jvnf. den danske lovgivning er for gammel til at modtage behandling. Men snart erfarer Hannah, at Gry har løget for hende, og da Hannah selv er barnløs og immodsætning til Gry ikke har flere æg tilbage, tager hun en dristig og drastisk beslutning.

ØNSKEBARN vover sig også ud i moralske overvejelser om graviditet, men bliver heldigvis på den sobre side i abortdebatten. Filmens etiske dilemma synes reelt nok, og det virker absurd, at man ens fødeår skal være afgørende for, om man må få hjælp til at få børn, når almindelig fødende ikke har samme definitive aldersgrænse.

Fotografen Sine Vadstrup Brookers nærbilleder fanger ofte de medvirkendes hemmeligheder, før de overhovedet har været nævnt med et ord.

Danica Curcic er da også velsignet med nogle dygtige kolleger omkring sig, blandt andre Karen-Lise Mynster som den demente mor, Christine Albeck Børge som den til stadighed skræmmende Gry, og Hadi Ka-kouch som Hannahs snu kollega.

ØNSKEBARN skal nok skabe diskussion – ikke mindst i mødregrupper, men også kommende fædre kan have udbytte af en film som denne – for emnet kan også pludselig blive relevant for dem.