Gyldendal Kolibri

★★★★☆☆

OM GLÆDE

af

Benny Andersen

Man kan glædes over en smuk blomst, over et godt nys, over at give slip på en sorg, man har båret med sig alt for længe. Det er vigtigt at huske på i årets koldeste tid, hvor krig og krise kæmper om vores opmærksomhed.

Benny Andersen kunne som få andre danskere finde ind til smilet i vore hjerter. Derfor er det så vidunderligt, at Gyldendal Kolobri netop har udgivet en lille overskuelig bog på ca. 60 sider med visdomsord fra den kloge mand.
Udgivelsen er en del af de såkaldte "Om …"-bøger og Benny Andersens bog hedder ganske passende OM GLÆDE.

Et par uddrag fra "Snøvsen på sommerferie" emmer af den poesi, som filmene om "Snøvsen"-filmene aldrig rigtig fik formidlet. Digte og viser lærer os at sætte pris på vores omgivelser.

Det viser sig også at være muligt at mindes nyligt afdøde Poul Dissing, mens man med glæde læser om Svantes lykkelig dag. Den nøgne Nina og en ostemad var alt, hvad der skulle til for at holde de mørke tanker på afstand, og om lidt er kaffen klar…

OM GLÆDE er en fin lille sag, der viser, at også sprogblomster kan spræde glæde – når ham der har plukket dem, hedder Benny Andersen.

(Michael Søby)