SHE SAID

★★★★☆☆

Den tysk/jødiske skuespillerinde Maria Schrader fik helt tilbage i 1994 sit gennembrud via hovedrollen i Doris Dörries "Ingen elsker mig". Senere fulgte prisværdige præstationer i filmene "Stille Nacht", "Aimée & Jaguar" og "Rosenstrasse" samt mini-serien "Deutschland89", inden hun for alvor slog igennem som manuskriptforfatter og instruktør med "Liebesleben" i 2007.

Prestigeprojektet "Stefan Zweig – Farvel til Europa" førte til mini-serien "Unorthodox", der indbragte hende en Emmy, og robot-komedien "Drømmemanden" ("Ich bin dein Mensch") var med i opløbet om en Oscar i kategorien bedste internationale film.

Nu imponerer hun atter med den sobre og velspillede Me Too-film SHE SAID, der mest af alt handler om tilblivelse af den New York Times-artikel, der fælede Harvey Weinstein.

Instruktørlegenden Elia Kazans barnebarn Zoe Kazan ("Me & Orson Welles") og Carey Mulligan (Oscar-nomineret bl.a. for sit gennembrud i Lone Scherfigs "An Education) spiller hovedrollerne som to journalister, der sammen forsøger at finde beviser og vidner, der kan bekræfter de mange beretninger om overgreb i Hollywood.

Flere af Weinsteinsagens implicerede stjerner Ashley Judd og Gweneth Paltrow figurerer også i filmen, men det er navnligt birollerpræstationer af Samantha Morton, Jennifer Ehle og Patricia Clarkson, der griber os.

Kazan og Mulligans fortjener dog også ros for deres dedikerede indsatser, der bærer os gennem filmen. Maria Schrader har forsøgt at peppe historiens mange mobil-samtaler op rent visuelt, men SHE SAID forbliver et drama om modig og vigtige ord i stil med Alan J. Pakulas "Alle præsidentens mænd" og Tom McCarthys "Spotlight".