JULEMANDENS DATTER 3

★★★☆☆☆

Den tredje film om "Julemandens datter" må gerne blive den sidste.

Selvom stjerneantallet lige akkurat holder sig på tre, er der efterhånden så mange svaghedstegn i manuskript såvel som i spil, at instruktøren Christian Dyekjær gerne må kaste sig over andre opgaver fremover.

Kun Ulf Pilgaard synes stadig at have en fest i rollen som rektor, der denne gang overrasker alle ved at aflyse julen.

Nissepigen er blevet en stor surmulende teenager, og hverken Cecilia Loffredo eller hendes unge kolleger Leonard Mangheni Sommer Ipsen og Herman Knop har fået tilstrækkelig hjælp med deres replikke. Selv en erfaren skuespiller som Thomas Bo Larsen forekommer helt grotesk i en skurkerolle.

Viborg – der efter filmen "Miss Viborg" burde været blevet et yndet feriemål – danner for anden gang i denne sæson rammen om en dansk film, men denne gang virker hyggefaktoren næsten for syntetisk – ikke mindst i de flove hjemkomst-scener i forbindelse med rulleteksterne.

JULEMANDENS DATTER 3 kan få selv den mest juleliderlige voksne til også at overveje at aflyse julen, eller snuppe en tur i den magiske tidsmaskine tilbage til 1951, hvor allertiders bedste danske julefilm "Fra den gamle Købmandsgaard" (også kendt som "Jul i Købmandsgaarden") skabte kø foran biografen.