FÆDRE & MØDRE

★★★★☆☆

Paprika Steen er tilbage med endnu en af disse stjernespækkede komedie, der burde være garant for en kassesucces, hvis publikum da ellers kan finde skejser til en biftur. Det må vi håbe, for der er hermed udstedt grine-garanti, når Paprika Steen med vid og bid langer ud efter kønnenes dårskaber anno 2022.

Udgangspunktet er en hyttetur – og den slags kan jo få det værste frem i de bedste. Det nye forældrepar i forældregruppen må dog i første omgang nøjes med at være repræsenteret med farmand (lunt og tilpas dorsk spillet af Jacob Lohmann).

Farmand når at drikke sig fuld og ryge en joint med en grænsesøgende kvindelig pædogog (endnu en skurkerolle til Amanda Collin), inden hans tillidsfulde hustru (smukt forsvaret af Katrine Greis-Rosenthal) dukker op næste dag.

Pædagogens selvfede mand Carsten Bjørnlund tvivler dog ikke et sekund på konens kærlighed, for hvordan skulle hun kun interessere sig for andre end ham, guds gave til menneskeheden.

Rasmus Bjerg og Lise Baastrup er kære som det dessert-ivrige par, hvis vægt er et problem for de andre. Parret kommer tilsyneladende heller aldrig med i den eksklusive badeklub, fordi rektor (en klam Lars Brygmann) åbenbart foretrækker tyndere forældre, når der skal bades nøgent.

Merete Mærkedahl agerer den enlige mor, der altid kommer for sent og som hader natløb, men som får sit øjeblik, da hun kan teksten til en fællessang af navnesøsteren Lis Sørensen. Man havde gerne set mere til Mikael Birkkjær, der anslår dybder i en alkoholisk sexfikseret mand, der må ty til opkast – allerede inden kostumefesten går i gang.

Lise Kruse er den forpinte og stadig mere aggressive kvinde, der er gift med forældregruppens pauseklovn (uimodståelig , som også har sit at kæmpe med – ikke i mindst i forhold til gruppens blærerøv, spillet af Martin Greis-Rosenthal.

Mest empati får man dog med børnene, for disse forældrepar fremstår ikke blot sjove, men også skræmmende. For børnene ser altid mere end forældrene bryder sig om at indrømme, hvilket filmens mandlige hovedkarakter sikkert også kommer til at sande, efter at han har badet nøgen foran en gruppe småpiger.

For selvom disse forældre anno 2022 er blevet mere emsige, i al fald overfor de andre forældres affærd, så forekommer de betydelig mere tolerante overfor deres egen opførsel.