PROJECT ICEMAN

★★★★☆☆

 

Ammar Kandils film om danskeren Anders Hofman Laursen, der i 2020 forsøgte at gennemføre en triatlon på Antarktis, er en historie om en vild drøm, der vokser og ender med at blive gennemført med støtte fra det idealistiske selskab Yes Theory og 4212 andre fra 72 lande.

Uden specielt mange forudsætninger og med et relativt uprøvet hold i rykken kaster den unge Anders Hofman Laursen sig ud i et projekt, der koster ham alt hvad han ejer, og som kræver, at han svømmer 3, 9 km, cykler 180 km og løber i 42,2 km i verdens koldeste klima.

Anders Hofman Laursen ønsker at udfordre opfattelsen af, hvad der er fysisk muligt, da denne opfattelse ofte er vores største begrænsning.
Resultatet er blevet en til tider uhyre spændende rejse om et sympatisk menneske med en tilsyneladende vanvittig ide, som han kaster sig ud i at gennemføre med sin bror som mest værdifulde personlige opbakning.

Enkelte steder går filmen lidt i stå, når vi flere gange skal høre om den hat, han altid havde på som barn, eller når der tilsyneladende mangler nogle optagelser. Men det er småting i den store sammenhæng, for det eksisterende materiale er heldigvis stærkt nok til at understøtte historien, og Anders Hofman Laursen er en sympatisk og flot hovedperson, som vi gerne følger på hans enestående eventyr.