MRS. HARRIS GOES TO PARIS

★★★★☆☆

Lesley Manville (fra TV-serien "Sherwood") er aldeles fortryllende som Mrs. Harris, der efter hun er blevet enke, ønsker at realisere sin drøm om en Dior-kjole. Filmen om hendes utrolige eventyr fremstår som en overdådig sæbeboble, der hensætter publikum til en drømmeagtig tilstand og vækker en anden tid til live.

Instruktøren Anthony Fabian står i spidsen for et flot produktion, der tydeligvis har ladet sig inspirere af film som "Prinsessen holder fridag" med Audrey Hepburn, men manuskriptet er ikke helt på samme niveau.

Anthony Fabian, der skabte den bemærkelsesværdige dokumentarserie "British Legends of Stage and Screen" om bl.a. Derek Jacobi, Claire Bloom, Glenda Jackson og Diana Rigg, har tydelig fornemmelse for filmskuespil, og det mærker i stort set alle roller i MRS. HARRIS GOES TO PARIS:

Jason Isaacs agerer således på charmerende vis Mrs. Harris’ lokale tilbeder, mens Anna Chancellor optræder som egoistisk arbejdsgiver. Lambert Wilson (kendt for pragtpræstationer som Jacques Cousteau og De Gaulle) spiller med lune og elegance Mrs. Harris’ bejler i Paris, og Isabella Huppert er tilsynelandende Diors’ mest højtrøvede medarbejder.

Kan man slå hjernen fra og blot hengive sig til denne modne Askepot-historie, vil man gå opløftet ud af biografen – fristet til at booke en tur til den franske hovedstad.