BLINKENDE LYGTER

★★★★☆☆

Viften i Rødovre er et af de mange steder, der i denne tid lægger scene til BLINKENDE LYGTER, dramatikeren Vivian Nielsens loyale version af Anders Thomas Jensens film-komedie.

Vi følger vennerne Torkild, Peter, Arne og Stefan, der aldrig rigtig har haft heldet med sig, og er endt som mere eller mindre småkriminelle i gammel rønne på lars tyndskids mark.

Gordon Kennedy får lejlighed til at vise en lidt mørkere side af skuespillertalentet end vi vanligt ser, og det klæder ham faktisk. Thomas Magnussen er fortræffelig som hans skydeglade makker, der har et blødt punkt med tv-serien "Matador", og Jakob Højlev Jørgensen har sine (komiske) momenter, men havner også andre gange helt ude i karrikaturen, og det er synd, for han har talent til mere.

Peter Pilegaard er oppe imod minderne om Nikolaj Lie Kaas’ portræt af en underkuet kæreste, og i Sofie Gråbøls gamle glansrolle som hans bandsat irriterende kæreste, ses en gæv Marie Sandø Jondal.

Kristian Boland giver et personligt bud på rollen som psykopatisk kvægavler, og aftenens iscenesætter Frank Rubæk agerer selv tvivlsom læge med overbevisnig.

BLINKENDE LYGTER er hverken som film eller teater banebrydende kunst, men som tilforladelig underholdning går den an en mandag aften. For selvom vi smiler mere end vi griner, så varmer forestillingen i hjertet, og det kan vi nok bruge i en stadig koldere tid.

(Michael Søby)