ANIMALS

★★★★☆☆

George Orwells litterære mesterværk "Animal Farm" synes mere aktuel end nogensinde. Det gælder også i den fem-kvarter lange teenage-udgave som Meridiano Teatret og Teater Tix har skabt, og som p.t. kan opleves på Amagers foretrukne børneteater, Zebu.

Her fokuseres i mindre grad på skurken "Kammerat Napoleon", men snarere på de kræ, der egentlig var venner, men som bliver fjender og dermed de egentlig ofre i et uhyggeligt politisk spil.

Iscenesætter Giacomo Ravicchio har skabt en forunderlig scenografi, hvor et hjem pludselig får karakter af et fængsel.
Jérôme Baurs stemningsmættede musik understøtter diskret de dramatiske skift med en velgørende lyrisk klangbund.

Fire gæve kvinder – Annevig Schelde Ebbe, Mette Alvang, Vika Dahlberg og Elise Müller – gestalter med ildhu og talent både hunde og får, og som handlingen skrider frem også de fæle grise, der er skyld i både aggressioner og angst.

Rent sprogligt er vi flere gang over teenage-niveau, og måske fylde det politiske stof lidt for meget i forhold til målgruppen? Man bør i al fald ikke være yngre end 13-årig til denne forestilling, da kombinationen af Katrine Karlsens masker og Karin Ørums parykhjelme kan virke skræmmende på mindre børn.

Men som optakt til en debat om valg og demokrati er forestillingen ideel, og en sejr for samarbejdet mellem Meridiano Teatret og Teater Tix.

(Michael Søby)