SPECIALKLASSEN:

INTET AFTALT

★★★★☆☆

Der er efterhånden 14 år siden, at impro-trioen SPECIALKLASSEN begyndte at optræde, og Rasmus Søndergaard, Kasper Le Fevre eller Kasper Gattrup er ikke blevet ringere med tiden. Deres nye show imponerer især ved sin musikalitet – og ikke kun i sangnumrene. Deres samspil er ganske forrygende, selv når stikordene er svage, og man kan ligefrem mærke, at de også har det skægt på scenen.

Premiereaftenen fandt sted på Bremen, hvor først Mercur Teatret og siden Privat Teatret havde adresse, så publikum har sjældent hørt til de sarte. Det giver skuespillerne en større frihed her end så mange andre steder.

Bortset fra de festlige åbnings- og afslutningsnumre – nu med dans! – så skulle alt være improviseret med stikord fra publikum. Rasmus Søndergaard optrådte dog også som opfindsom døvetolk i årets Sommer Revy Show i Sønderborg, så helt ukendt med fænomenet er han ikke.

Den første hurtige sketchleg har fungeret bedre før, men en mini-musical om naboskab i Tønder bliver en højest uventet succes – godt hjulpet af en dristig slutning, for "mojn" rimer heldigvis på "nøgen".

Et medley med VVS-sange (!) og ikke mindst en lokaltradio-top tre med Rasmus Søndergaard som rapkæftet vært sidder lige i skabet.

Le Fevre er kostelig morsom som MGP-barnestjernen, der sviner sin mor til med hittet "Isdronningen", men må alligevel se sig besejret af etteren "Sød som vaniljegrød". Den fremføres altså også yndefuldt af Le Fevre og Gattrup som vor tids "Lis og Per" med hjertegribende musikalsk akkompagnement.

Et af de mest virtuose komiske numre indtræffer efter et par miniinterviews med to tilfældige publikummer. Nu forestiller man sig så, at disse to mødes til en skoletime hos Le Fevre, og så sker der i den grad ting og sager – men hele tiden med god brug af interviewene.

Ikke to aftener er ens, men SPECIALKLASSEN anno 2022 bekræfter i al fald på premiereaftenen, at de er i form og i stand til at levere underholdning lige nu og her. De har alle revyerfaring, men SPECIALKLASSEN er ikke klassisk revy. De tre skuespillere vil også mere end blot lave stand-up, og det giver deres show både nerve og nærvær.

(Michael Søby)