ODENSE SOMMERREVY

– Slip latteren løs

★★★★

☆☆

"Slip latteren løs" lyder opfordringen fra Odenses nye sommerrevy, og det gør publikum da også i den grad. For man har virkelig savnet en revy i den fynske hovedstad, og alle sejl er sat for revyen skal blive en succes.

Man har slået telt op på den idyliske skovallé, hvor Odense Aafart lægger til efter en betagende sejltur fra centrum. Og inden revyen kan man nyde revyens udsøgte picnickurv i et mindre telt ved siden af eller udenfor – alt efter vejret. Så man er i den helt rette stemning, inden tæppet går for ODENSE SOMMERREVY 2016.

Revydirektøren Lars Arvad står selv på scenen omgivet af et stærkt hold bestående af Thomas Mørk, Ditte Gråbøl, Vicki Berlin og Brian Lykke. Samtidig har han allieret sig med Anders Lundorph, hvis iscenesættelse bidrog til at gøre Ganløse-revyen til årets revy sidste år.

Sidst men ikke mindst er den erfarne kapelmester Morten Wedendahl også med på holdet, hvilket også denne gang er garant for en grundlæggende musikalitet. Ganske vist finder man de flotteste stemme hos de to korsangere Katrine Skovbo og Rasmus Freimann Gattrup, men musikarrangementerne swinger og river publikum med.

Et ganske veloplagt åbningsnummer fremføres af ensemblet i eviggrønne nuancer, og så er vi i gang. Lars Arvad har herefter et sjovt nummer, hvori vigtige beskeder til publikum bevidst går tabt, da der lige skal bores og rumsteres imens. Arvad slipper også godt fra sin hyldest til Anker. Altså ikke Jørgensen, men derimod Odenses næsten ligeså berømte borgmester Anker Boye.

Ditte Gråbøls professionalisme får et lidt tyndbenet Diva-nummer hjem, og Vicki Berlin har den rette sødme til at være dukkepige. Men det er Brian Lykke og Thomas Mørk, der vælter salen med "Krammets anatomi", som Brian Lykke selv har forfattet. Med ubetaleligt kropssprog spider duoen berøringsangsten mellem to mænd, en berøringsangst, der i den grad forsvinder undervejs.

I anden akt falder niveau rent tekstmæssigt, men holdets spilleglæde får alligevel succesen i hus, og vi glæder os allerede til næste år, for sommerrevyen i Odense er tydeligvis kommet for at blive.