EN KÆNGURU SOM DIG

★★★★☆☆

Hils Din Mor og Anemonen er gået sammen om at lave en munter forestilling for de 6 til 12-årige. Den handler om to vildkatte, Pascha og Lucky , der begge arbejder i et cirkus. En dag får de pludselig mistanke om, at deres teaterdirektør er homoseksuel.

Påvirket af andres fordomme forlader de teatret, selvom de faktisk godt kan lide deres cirkusdirektør.
Snart kommer de i kontakt med en særegen boksende kænguru, men han viser sig rent faktisk at være homoseksuel. Det er lidt af en skuffelse for især den ene af vildkattene, da kænguruen er supercool OG single, men så får de den ide at tage ham med tilbage til cirkusdirektøren, så de alle kan optræde sammen i showet. Og måske er der også en chance for, at kænguruen og teaterdirektøren kan blive gift, for det kan man vistnok godt i dag?

Julie Jeziorski og Mia Lerdam har et veloplagt samspil som de to kattedyr, og herlige René Benjamin Hansen tager sig prægtigt ud i tætsiddende stribet cirkusdragt med tyltop og tisgul paryk. Helt i særklasse er Mikkel Reenberg som den boksende kænguru Django med et væld af festlige detaljer – også i dansen.

Ulrich Hubs manuskript er ikke helt på højde med de Reumert-vindende succesforestillinger, som Hils Din Mor har tegnet sig for i de seneste årtier, og man forstår ikke helt, hvorfor Django skal smadre en automat for at byde de to katte på mad. De fleste homoaspekter i teksten behandles nogenlunde elegant, og man kan også diskutere om 6 til 12-årige er den helt rette målgruppe til denne forestilling, i al fald næppe yngre.

Men som altid i Maria Kjærgaard-Sunesen tilforladelige forestilling, der bærer Anemonen og Hils Din Mors signatur, så ender vi med smil og forsoning, samt ikke mindst et budskab om aldrig at acceptere andres fordomme. For som det siges i forestillingen:

“Hanner, hunner, ananas! – Det betyder ikke noget, hvad du bedst kan lide. Det vigtigste er, at du overhovedet kan lide noget”

(MIchael Søby)