DEN STORE FORVANDLING

★★★★☆☆

Marionet Teatrets forestillinger i Kongens Have hører blandt Københavns mest skattede teateroplevelser – og ikke kun fordi de er gratis og varer under en halv time. På næsten ingen plads lykkedes det gang på gang det lille teater at skabe forunderlige scenografier, der tager små som store med ind i et magisk univers, hvor mirakler kan ske.

DEN STORE FORVANDLING fokuserer på et helt særligt mirakel, nemlig når en fed og saftig larve forpupper sig for at vende tilbage i skikkelse af en sommerfugl. Pete Livingstones betagende musik, der tydeligvis er inspireret af Igor Stravinskijs "Forårsofferet" ("Le sacre du printemps") understøtter på fortrinligvis Nina Kareis Livingstone poetiske iscenesættelse. Fortællemæssigt går forestillingen dog en smule i stå, da de røde myrer dukker op.

Scenografen Johan Kølkjær bliver forestillingens stjerne ved en skabe en i sandhed levende skov med larver og røde myrer. Selve forvandlingen hører blandt de mest utrolige scener, man har set på Marionet Teatret, og scenografen såvel som publikum skylder dukkeførerne/skuespillerne (Amia Miang, Astrid Kjær Jensen og Troels Ullerup) en stor tak.

Vejret var med os denne dag, og er man forudseende medbringer man både madkurv og tæppe til den efterfølgende picnic. Kongens Have er heldigvis også vores.

(Michael Søby)