HISTORY OF SEXUALITY

★★☆☆☆☆

På det lille hyggelige nyhavnsteater FÅR302 kan man for en kort periode opleve en såkaldt gør-det-selv performance om sex. Forestillingen, der varer en lille times tid, er samarbejde mellem Kassandra Production, Bora Bora, The Genderhouse Festival og Teater FÅR302.

I teaterfoyeren er der bl.a. udstillet sexlegetøj og et mobilnummer, der giver mulighed for at udveksle frække ord. Der er også nogle kort på vægen – i tilfælde af man får lyst til at markere, hvor i Europa, man har haft sex – og hvilken slags.

Ovenpå foyeren finder man teaterrummet, hvor performance kunstnere Andreas Constantinou og Annika B. Lewis forsøger at navigere rundt i rum, der roder med dyrekostumer og sexrelaterede rekvisitter som f.eks. en tøjpenis på størrelse med en baby.

Forestillingen er inddelt i kapitler, og er bestemt ikke nogen akademisk gennemgang af seksualitetens historie, men i stedet to meget personlige beretninger om seksualitet, herunder den første gang, diverse former for orgasmer og den foranderlige seksualitet.

De to medvirkende skåner ikke sig selv, hverken når de tumler rundt som svedige sexdyr i kulørte dyre-dragter eller når de helt nøgne stille deres krop til rådighed. Publikum inddrages til en vis grad – bl.a. til at blæse sæbebobler og en enkel inviteres op på scenen for at råsnave – men mon ikke han står på lønningslisten?

Man må beundre Annika B. Lewis og Andreas Constantinou for deres dristighed, men som tilskuere får historierne aldrig en almen kvalitet, og forestillingen forbliver to personlige historier om to forskellige liv med seksualiteten som drivkraft.

Hverken den grimme scenografi eller iscenesættelsen, som de to medvirkende er ansvarlige for, synes at have egentlig kunstneriske værdi, men som erotisk kuriosum har forestillingen muligvis en kvalitet?

Trist at man ikke i højere grad fornemmer et kunstnerisk sigte med denne engelsksprogede forestilling.

(Michael Søby)