PLAYGROUND

★★★★☆☆

En af filmsæsonens stærkeste børne- og ungdomsfilm er belgisk og var med i opløbet om en Oscar-nominering tidligere på året. Laura Wandel har både skrevet og instrueret PLAYGROUND ("Un Monde"), der udspiller sig i skolegårdens ofte ubarmhjertige verden.

Da Nora ser den yngre Abel blive tyraniseret af såkaldte skolekammerater, forsøger hun at beskytte ham og da det mislykkes inddrager hun en voksen.

Det kommer der ikke umiddelbart noget godt ud af, og faktisk bliver Abels situation forværret. Han trygler derfor Nora om ikke at sige noget til de voksne igen, og Nora er dermed fanget i en loyalitetskonflikt, der også slider på hende.

Både Maya Vanderbeque og Günter Duret er hjerteskærende gode som henholdsvis Nora og Abel, og modtog da også Belgiens mest eftertragtede filmpris, Magritten, for deres følsomme spil.

Laura Wendel blev hædret med Magritte-priser for bedste debutfilm og bedste instruktion, og PLAYGROUND blev desuden hædret med Fiprescis internationale kritikerpris i Un Certain Regard-programmet i Cannes.

Filmen varer kun små fem kvarter, men den vil garanteret blive husket for sin følsomme skildring af børns skoleoplevelser, når mange andre film er glemt.