NYHAVNSREVYEN

★★★★☆☆

Revygenren oplever i den grad en renaissance, og indenfor de sidste par år er en lille håndfuld nye revyer poppet op, og flere forventes på vej. På Café Liva er man kommet frem til, at også Nyhavn bør have en revy, og det kan man kun give dem ret i.

Den allerførste revy er tilmed en konsekvent gennemført konceptrevy med fokus på de (visuelle) medier, der til stadighed er ved at drive os til vanvid.

Revyens iscenesætter Jacob Morild har god grund til at være tilfreds med revyens hovedleverandør af tekster – Jacob Morild (!), der tilmed også formidler mange af dem selv. Indslag som "Godaften Liva", "Breaking News", "Vejret", "Analysen" og "Debatten" leverer alle ætsende satire, der i den grad spider manglende etik og generel åndløshed i formidlingen af nyhedsstoffet.

Mathilde Norholt rammer plet bl.a. som kælen nyhedsvært og har skrevet en lidt for lang men ganske skæg tekst om en selvfed instagram-influencer. Tom Jensen morer – ikke mindst i sin egen tv-føjleton "Alene på vestegnen", og dukker også op til sidst i aftenens sjoveste nummer, "Bjergløven".

Her giver Jacob Morild det definitive portræt af en kvalm Hansi Hinterseer-agtig sanger, der får os til at synge med på et uhyrligt tysk omkvæd. Musikken er af den fortræffelige Thomas Pakula, der rammer stilen fra disse oprørende banale popsange perfekt.

Scenografisk ville det have været rart med lidt mere farvemæssig spræl, og den afsluttende tigge-sang har givet været sjovere på papiret.

Men NYHAVNSREVYEN har stadig flere sylespidse tekster end mange mere etablerede revyer, så mon ikke også, der kommer en Nyhavnsrevy til næste år?

(Michael Søby)