SVENDBORG SOMMERREVY ROTTEFÆLDEN 2022

★★★★★☆

Christine Astrid, Jens Lorentzen og Mikkel Schrøder har overtaget revyen i Svendborg og da man ikke længere kan fortsætte revytraditionen i den gamle Rottefælde ude i skoven, er man rykket permanent ind i det hyggelige Svendborg Teater. Der giver samtidig mulighed for at indtage en lækker platte inden revyen i den flotte Guldsal, hvor den amatørteatergruppe, der senere blev til BaggårdTeatret, blev stiftet i de tidlige 60’ere.

Efter en kvik gennemgang af årets begivenheder udsætter fynboen Christine Astrid sin jyske mand Mikkel Schrøder for "fynboprøven", en fynsk variant af indfødsretsprøven. Den skæge lokalforankrede tekst leveres af fynboen Kasper Gattrup. Så er vi i gang.

Mikkel Schrøders musikalitet er et aktiv i flere numre. Sammen med den dynamiske Christine Astrid og revyens dygtige kapelmester Jens Krøyer har han skabt det store originale musik-medley, der indleder 2. akt. En rejse gennem 40 års Jukebox-musik. hvor diverse pop- og rockhits møder sange fra "Far til fire" og Morten Korch-film. Et forfriskende anderledes greb på det obligatoriske musikpotpourri.

Schrøder udviser skuespillerteknisk præcision f.eks. i "Emoji-nyhederne" af forfatterduoen Vase & Fuglsang, men Christine Astrid er mindre heldig med sit solonummer som oplæser af erotisk litteratur med censur af udvalgte ord. Et flere år gammelt revynummer man med fordel kunne have udeladt her, og revyinstruktøren Carsten Friis’ eneste fejltagelse.

Den sydfynske revy bød på et kærkomment gensyn med dejlige Anne Herdorf. Jens Krøyer havde skrevet og komponeret et fint nummer til hende med titlen "Klimakterie", hvor hun fik lov til at øse af sin lune selvironi. Og selvom man var ked at, at hun aldrig fik lov til at synge sin smukke jazzsang til ende i "Number One Fan", så nød man finalen, hvor hun i den grad fik sat sin irriterende fan på plads. Et flok comeback for en af revydanmarks mest elskede kunstnerinder.

50 års-jubilaren Jan Schou blev forkælet med aftenens ubetingede bedste tekst, Leif Maiboms "Det bli’r koldere". Med elegance og historisk perspektiv binder Maibom en sløjfe mellem den klassiske Osvald Helmuth-vise "Brev til Bulganin" og en internet-henvendelse til Putin. I Jan Schous nuancerede fortolkning bliver nummeret et foreløbig højdepunkt i revysæsonen og spørgsmålet er, om Jan Schou nogensinde har været bedre på en revyscene?

Premierepublikummet kvitterede da også med aftenens ubetinget største bifald, der på det nærmeste stoppede forestillingen. At Jan Schou også forstod at more som Kandis-Johnny, Elton John, pjanket dronning og refrainsanger uden refrain gjorde blot hans triumf denne aften endnu større.

Efter forestillingen takkede Mikkel Schrøder Jan Schou, fordi han havde valgt at fejre sit jubilæum i SVENDBORG SOMMERREVY ROTTEFÆLDEN 2022. Hvortil jubilaren promte replicerede: "Hvor fan’ skulle jeg ellers fejre det?"

(Michael Søby)