ESTHERS ORKESTER

★★★☆

Alexander Sagmo debuterer som spillefilmsinstruktør med ESTHERS ORKESTER, som han også har været med til at skrive manuskript til. Et skævt og lidt skørt komediedrama om den første og sidste dag i Thomas og Esthers fælles liv.

Den talentfulde sangerinde Annika Aakjær agerer den dominerende Esther, der dirigerer rundt med sin familie som var de medlemmer af hendes orkester. Ikke mindst manden Thomas (følsomt spillet af Johannes Lilleøre), der dog tvinges tage sit liv op til revision, da Esther rammes af en dødelig sygdom. Annika Aakjær er slet ikke ueffen som Esther, og kan ikke gøre for, at karakteren Esther ofte opfører sig utåleligt.

Birollerne som Esthers forældre er luksuriøst besat med Ulf Pilgaard og Stina Ekblad, og især svigerfaderen har svært ved at håndtere, hvordan Thomas håndtere situationen. Det giver Ulf Pilgaard plads til at levere en af sine bedste filmpræstationer fra de senere år.

Alexander Sagmo er lykkedes med at lave en særegen men også temmelig uegal film, der flager lidt rigeligt undervejs og som ikke får formuleret sit budskab klart nok. Men en vis charme kan man trods alt ikke fratage den. Så giv den en chance en biograferne, det er sundt med lidt modvægt til de danske (film)serier.