HR. X

★★★★☆☆

Teatergruppen Out of Balanz lever til fulde op til deres navn med deres seneste forestilling Hr. X. Her møder vi nemlig en stadig mere stresset hjemmesygeplejerske, der pludselig får et seriøst problem, da han for sent handler på sin egen udmattelse.

Harald Voetmanns let flagrende manuskript rummer en kerne af poesi og alvor. Man mærker, at der ligger en vis research bag forestillingen bl.a. diverse samtaler med sygeplejersker.

I skuespilleren Troels Hagen Findsen har iscenesætteren Katrina Bugaj fundet en fortrinlig formidler af netop denne tekst. Troels Hagen Findsens alsidig musikalitet suppleres følsomt af den svenske komponist og musiker Bebe Risenfors, og sammen skaber de et nærmest lyrisk univers, der virker helsende på publikum.

Scenografen Siggi Palmason, der før har tryllet med scenerummet på nyhavnsteatret Får302, hvor HR. X p.t. gæstespiller, gemmer længe en fin overraskelse til os, og først i den sidste scene giver han forestillingen et vis format.

Man kunne med fordel have luet ud i gentagelserne i manuskriptet, så vi var komment ned på en spillestil på max. fem kvarter, men det er da også et af de få kritikpunkter, man kan have. HR. X formår dog at underholde os fra start til slut samtidig med at vi får noget at vide. Det er slet ikke nogen dårlig kombination.