CIRKUSREVYEN 2022

★★★★★☆

Der har været store kunstnere både på og bagved scenen i teltet på Bakken, men ingen har nogensinde formået så længe at sætte så dybt et personligt præg på Cirkusrevyen som Lisbet Dahl. I år skulle have været hendes afskedssæson, og selvom hun har iscenesat årets revy helt frem til få dage før premieren, hvor den kyndige Joy-Maria Frederiksen (iscenesætteren af næste års cirkusrevy) tog over, så spændte coronaen ben for hendes optræden i sommerens revy.

Hun kunne dog ikke have fundet en bedre dubleant end Pernille Schrøder, der forgylder alt, hvad hun rører ved, hvad enten hun agerer krænkelseparat pensionist, kondiløber med defekt app eller en forbløffende vellignende Pia Kjærsgaard.

Også Merete Mærkedahl er i topform, hvadenten hun optræder som dansende statsminister (tekst og musik af henholdsvis Adam og James Price), mopset lotto-vinder, eller i en skøn duet med Carsten Svendsen om den dyre naturgas.

Carsten Svendsen skulle have haft sin debut i Cirkusrevyen for flere år siden, men det lykkedes endelig i denne sæson, og den kan man kun glæde sig over. Hans barokke lune, smukke sangstemme og sceniske elegance gør ham til en gevinst for Cirkusrevyen på alle fronter. Mest virtuost i "En ny dag truer" som Putins opvarter, en rolle der demonstrerer Carsten Svendsens enorme tekniske kunnen.

Nummeret er skrevet af duoen Jan Svarrer og Søren Anker Madsen, der også står bag et af revyens mest aktuelle numre, nemlig "Stolte traditioner", der omhandler uhyrlighederne på Herlufsholm. Henrik Lykkegaard tegner et storartet portræt af faderen til en hjemsendt søn. En far, som ikke kan se noget forkert i de overgreb, der har fundet sted på skolen.

Også Niels Olsen har et pragtfuldt nummer i andet akt og brillerer som en besoffen Boris Johnson foran hjemmet i Downing Street. Her har der har været afholdt "topmøde" med blandt andre strippende – Sorry – "trippende" sekretære.

Fra Carl-Erik Sørensens medrivende anti-åbningsnummer til den afsluttende Lisbet Dahl-hyldest "Helt speciel" (skrevet af Carl-Erik Sørensen og Adam Price) – Cirkusrevyen er een stor fornøjelse. Heldigvis stadig med bid bl.a. nogle drøje hug til Tour De France-egoisterne i Henrik Lykkegaards bidende tekst med den ganske sigende titel, "Vi fylder hele vejen".

Den får ikke for lidt på de erotiske tangenter i dansenumrene, der tager sig prægtige ud i Niels Sechers sofistikerede scenografi. Udviklingen indenfor den etniske og kønslige diversitet afspejler sig ikke overraskende i Cirkusrevyen 2022, for Lisbet Dahl er en iscenesætter på bølgelængde med sin samtid.

Hendes enorme revyerfaring gennemstrømmer i den grad denne sommers forestilling, som man afgjort gør klogt i at løse billet til. For Lisbet Dahls sjæl vil altid hænge i teltdugen, så længe der spilles revy i teltet på Bakken.

(Michael Søby)