BEBOER

★★★★☆☆

Efter "Walk-Man" og "Turist" følger nu tredje og sidste del af dansekompagniet Don Gnus trilogi om det almindelige livs ualmindelige oplevelser.

Forestillingen har Bora Bora i Århus og Mungo Park i Allerød som medproducenter og spiller p.t. på Mungo Parks annexscene i ​Grønnemose Skole, Høje Gladsaxe. Det giver god mening, da forestillingen er udviklet i et nært samarbejde med beboerne i Høje Gladsaxe.

Siggi Óli Palmason har skabt en imponerende konstant bevægelig scenografi, hvor nye rum og nye døre pludselig åbner sig op for os i sublimt samarbejde med forestillingens visuelle designer Christoffer Brekne. Sanselige baggrundsprojektioner, der både favner de høje firkantede boligblokke og den smukke udsigt til et farverigt miljø, hvor der også findes grønne planter.

Lydmæssigt veksles der mellem komponisten Alice Carreris betagende skønsang, der spænder over mange genrer og stemninger, og diverse interviews med beboerne i området, der giver deres bud på, hvordan det er at have sit hjem i Høje Gladsaxe.

Mads Emil Duelund Hansen, Marluze da Cruz og Mikolaj Karczewski finder hver på sin måde fabelagtige fysiske udtryk for forskellige møder mellem beboerne. Det kan være, når der tilsyneladende kommer støj fra nabolejligheden eller når man modtager nuttet ubehjælpsom hjælp til sine flyttekasser. Men også når man etablerer en sensuel øjenkontakt til en person i boligblokken overfor eller når man får besøg i sin seng af en anden beboer.

Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen får med deres iscenesættelse og koreografi til BEBOER givet Don Gnu-trilogien en både sød og charmerende afslutning.

Man kan ligefrem mene, at BEBOER er trilogiens højdepunkt, fordi den både visuelt og åndeligt rummer flere dybder. Uden at kvæle den humor, som heldigvis altid er en del Don Gnus DNA.

(Michael Søby)