SPARK MIG I REVYEN

2022

★★★★☆☆

Hvis man hører til de vildfarne, der tror at den danske revy kun er noget for det grå guld, bør man fluks drage til Esbjerg, hvor fire kække entertainere i tyverne viser en ungdommelig side af den danske revytradition.

De bakkes empatisk op af "det kærlige orkester" under ledelse af Mads P. Gregersen. På scenen finder vi foruden de sjove syngepiger Freja Birgertoft og Signe Rasmussen også revydirektør og scenograf Frederik T. Knudsen samt hans makker, iscenesætter Daniel Lassen.

Freja Birgertoft har aftenens flotteste stemme, selvom ikke alle toner blev ramt lige rent denne aften, og demonstrerer også et vis skuespillertalent i et nummer som "Første time". Signe Rasmusen er sprunget til med kort varsel og får alligevel skabt en skæg figur i sit solonummer "Britt".

Frederik T. Knudsen gennemfører forestillingen med den ene arm i gips, men gir den alligevel gas i et gakket sæbeboble-nummer til lyden af "Popcorn". Han har også forfattet nogle herligt bizarre reklameindslag, hvor man bl.a. kan købe et fængslende ophold med Inger Støjberg.

Det er lykkedes den unge revy at supplere det nye materiale med ældre revynumre skrevet af noget af branchens sande veteraner, bl.a. Carl Erik Sørensen og duoen Vase & Fuglsang. Sidstnævnte leverer bl.a. nummeret "Javel Minister", som serveres med elegance og finesse af Daniel Lassen.

Daniel Lassen har selv skrevet en del af numrene til årets revy, bl.a. det allersjoveste "Badboys", som han fremfører sammen med Frederik T. Knudsen. Deres portræt af to lokale tosser er et fast indslag i disse Esbjerg Revyer, og det forstår man sandelig godt.

Aftenens store musikalske indslag bliver et Abba-potpourri, hvor de fire unge i fuld Abba-outfits viser, hvor svært det kan være at fremstå som unge, når man er blevet gamle.

Et højdepunkt i en revy båret af uprætentiøs spilleglæde og lysten til at underholde på trods af tidens tristesse.

(Michael Søby)