HJERTEBANK

★★★★☆☆

Opgang2 scorede en Reumert for første del af deres 4 Ever-trilogi, der blev efterfulgt af "Rottweiler" og som nu afrundes med HJERTEBANK i Stiklingen på Aarhus Teater forud for en turné.

Chadi Abdul-Karim viser sig atter som en fortræffelig fortæller, og selvom HJERTEBANK på det nærmeste udspiller sig i realtid, så når den på en lille time at give en empatisk skilldring af en ung fyrs første møde med kærligheden.

Historien synes ikke lige så stor og kompleks, som i 4 Ever, men der er en stilfærdig inderlighed, der gennemstrømmer HJERTEBANK og bevæger. Vi følger en kejtet ung mand, der får sit første like på en dating app, taber mobilen i toilettet og begiver sig ud til sin første date med pigen – uden at vide, om hun dukker op.’

Nikolaj Rosengreen bidrager med udvalgte replikker bl.a. som overkæk buschauffør, men er først og sidst assisterende musiker, der ved hvordan man betoner ord med en guitar.

HJERTEBANK er en lun lille sag, der viser en mere sart og skrøbelig side af Chadi Abdul-Karims skuespillertalent – og ih hvor det klæder ham.