FISHTAIL

★★★☆☆☆

På Bådteatret i Nyhavn tager de os i bogstaveligste forstand med ned under vandoverfladen. Det sker i AniMaNis ujævne men ganske fascinerende FISHTAIL.

Inspiret af H. C. Andersens uopslidelige eventyr om "Den lille havfrue" udforsker instruktøren Johan Sarauw spørgsmålet om at være fanget i den forkerte krop i en non-binær ungdomsforestilling.

Forfatteren Bjørn Rasmussen har bidraget med ordene, der afspejler den ensomhed, der også rammer havfruen, og koreografen Ida Katinka Fridan Pedersen finder smukke sanselige udtryk i symbiosen mellem dans og skuespil.

Danseren Marcus Alexander Roydes er bedst, når han blot skal bruge sin krop og har nogle meget udtryksfulde ben, der slet ikke behøver at blive snørret sammen for at illudere fiskehale.

Troels Kortegaard Ullerup formår både via sin stemme, der både mestrer sang og replikker, og i sit sarte bevægelsesmønstre at tilføre forestillingen en særlig poesi.

Dukkeføreren Astrid Kjær Jensen formår at give Line Gringmuth Aagaards dukker liv i det magiske dukkeunivers, som scenografen Victor Nuno Lyse har skabt brug af tylgardiner og et flot lysdesign med støtte fra Emil Assing Høyers lyriske musik og lyd.

Så selvom FISHTAIL ikke samler sig til en dramatisk helhed, rummer den alligevel et væld af kvaliteter, der gør den seværdig.

(Michael Søby)