DANNEBROG

★★★☆☆☆

Den danske sang er muligvis en ung blond pige, men er DANNEBROG det også? Det synes at være de to tyske dramatikere Petra-Leonie Pichler og Danijel Szeredys opfatttelse i denne fremtidsfantasi anno 2023.

Via Dana – en ung politiker med en svaghed for Orla Lehmann! – lærer vi om flagets historie. Dana har forladt sit parti og er blevet eksponent for bevægelsen #hvidtflag, der opfordrer folk – også udenfor landets grænser – til at stemme blankt. Men er det i virkeligheden det hun ønsker?

Ambitionsniveauet har tydeligvis været for stort for de to dramatikere, og Petra-Leonie Pichlers iscenesættelse får ikke samlet de enkelte komponenter til en helhed. Forestillingens plakat forestiller en frodig havfrue, men politikeren Dana fremstår desværre som en tør kiks. Selv når hun i bedugget tilstand forsøger at synge Oscar-sangen "Shallow", keder hun lidt. De lange talestrømme fænger aldrig i munden på skuespilleren Josephine Nørring, hvor teknisk dygtig man end måtte mene hun er.

Blå eksplosive balloner sørger for, at vi aldrig falder helt hen, men hvor er det trist, at BaggårdTeatrets spændende forsøg på at reflektere over, hvad det vil sige at være dansk, bare ikke vil lykkes.

(Michael Søby)