MADDIKER

★★★★★☆

Rikke Wölck er ikke udelukkende en dygtig skuespilller, men har også vist, hun kan skrive dramatik, og med MADDIKER på Folketeatrets Hippodrom-scene har hun begået sit hidtil bedste stykke.

Med befriende ærlighed og humor skildrer hun tre kvinders udviklingen fra de er 60 og til de når støvets alder. I Madeleine Røn Juuls både følsomme og festlige iscenesættelse kommer både ordene og skuespillerne i den grad til deres ret.

Rikke Wölck spiller selv den priviligerede Elisabeth, der pludselig rammes af en tragedie, der ændrer hele hendes livsopfattelse. Jannie Faurschou er Inge, der supplerer sit triste ægteskab ved at hygge sig med en eksotisk kioskejer. Og endelig er der Helene, der har giftet sig med en voldelig mand, som hun har ønsket død flere gange.

Rikke Wölck har sjældent været bedre end som den stolte bitre Elisabeth, og Jannie Faurschou viser nye uforfængelige sider af sit omfattende talent. Helt i særklasse er Bodil Jørgensen som Helene, der får en form for opblomstring i sine første år som pensionist, men som også rammes af en af alderdommens allerværste forbandelser. Bodil Jørgensen spiller hende med grotesk livskraft og lune, så vi alle må overgive os, og hendes kolleger på scenen giver hende generøst plads til at gøre det.

Man behøver hverken være kvinde eller fyldt 60 for at kunne nyde disse tre formidable skuespilerinder slå sig løs i et stykke, der er deres talenter værdige.

(Michael Søby)