UNCHARTED

★★★★☆☆

Tom Holland kan tilsyneladende ikke gør noget forkert for tiden. Efter at hans seneste tur som edderkoppemanden har sat ny publikumsrekord for film med superhelte i hovedrollen, fremstår han som verdens førende box office navn lige nu, og hans seneste spillefilm UNCHARTED synes at være en visuel jobansøgning til roller som Indiana Jones, Jack Sparrow og James Bond.

Instruktøren Ruben Fleischers CV forekommer ikke udpræget distingveret, men et par effektive voldsfilm er det da blevet til. Selvom UNCHARTED ikke fremstår som meget mere end en god gammeldags eventyrfilm, så er den stadig Ruben Fleischers bedste film til dato. Fordi den underholder fra start til slut, og fordi den forstår at udnytte kontrasterne mellem den aldrende action-man Mark Wahlberg og øjeblikkets største stjerne, Tom Holland.

UNCHARTED er en slags prequel til en serie populære PlayStation-spil, og selvom Tom Hollands karakter "Nathan" krukker med, at han ikke kan danse, fornægter Tom Hollands fortid som danser sig ikke. Hans akrobatiske elegance gjorde sig allerede gældende som barn, da han spillede "Billy Ellliot" på scenen, og så har han en kæk umiddelbar charme, som gør ham anvendelig i stort set alle sammenhænge. Sidst men ikke mindst er han en bedre skuespiller end de fleste andre actionstjerner p.t., og det gør han ubesværet kan skifte genre, når de rigtige tilbud byder sig til.

I UNCHARTED er han i sit es, selvom rollen ikke kræver så meget andet af hans skuespillertalent end energi, men med den rette rolle er det slet ikke utænkelig, at han om få år kommer til at modtage en Oscar. Det bliver dog ikke for UNCHARTED, selvom han indenfor de givne rammer yder den helt rigtige indsats. Faktisk bør man primært se filmen på grund af Tom Holland.