HJÆLP, VI ER GIFT!

★★★☆☆☆

To erfarne revyskuespillere, Jan Svarrer og Trine Gadeberg, har allieret sig med den erfarne revyforfatter-duo Vase & Fuglsang, og sammen har de skrevet og iscenesat turnéforestillingen HJÆLP, VI ER GIFT!

Her kommer parforholdet på komedie via det fiktive parterapeuter Torben og Anne-Lene, der skal holde et foredrag med indlagte sange og sketcher. Men ægteparret har selv et par problemer, der er behov for at løse. For skal Anne-Lene tilbringe den følgende aften på et wellness-hotel med en eksotisk danser og har Torben købt en motorcykel for deres fælles opsparing?

Jan Svarrer har et vis jysk lune, og kan tilmed synge en vise med inderlighed. Men i HJÆLP, VI ER GIFT! skal han ikke bare spille en gennemgående rolle, men også agerer en lang række andre karakterer. De komme dog til at virke relativt ens, og når han så tilmed skal synge en operaduet med Trine Gadeberg, så bliver man primært irriteret på ham, fordi han ødelægger den, eftersom Trine Gadeberg faktisk kan synge opera.

I det hele taget er der meget lidt, som Trine Gadeberg ikke kan, og derfor ærgrer man sig over, at hun spilder sit talent en smule på denne godmodige men også ret ligegyldige sag. Selvom man ikke hører til målgruppen kan man godt finde noget at smile af i forestillingen, men det synes især at være sølvbrudepar og dem der har været gift endnu længere, som vil få størst udbytte af forestillingen.

Manuskriptet består til dels af gamle revynumre eller karakterer, der minder om noget, som Jan Svarrer og Trine Gadeberg har lavet tidlligere. Vase & Fuglsang kan heldigvis stadig skrive finurlige tekster, men forestillingen bliver aldrig en helhed, men snarere en række små løst sammenhængende scener – heraf en del ganske muntre.

Samlet set fremstår HJÆLP, VI ER GIFT! (der er produceret af "Det Skumle Pladeselskab") som værende ganske hyggelig, men desværre for løs i strukturen til at kunne kaldes helt vellykket.

(Michael Søby)