BIG BANG COMPANY

★★★★☆☆

Dansk Rakkerpak er atter rykket ind på Frue Plads – denne gang med en herlig gang cirkusgøglerier. Den ganske rørende historie om de aldrende klovne Speedy og Nicko kunne være inspireret af scenen mellem Charles Chaplin og Buster Keaton i filmklassikeren "Rampelys". og udspiller sig i en fortryllende scenografi, der skaber mindelser om barndommens omrejsende cirkus. På få sekunder forvandles cirkusmanegen til garderober, og den lille cirkusvogn med trommesæt på toppen rummer både vilde dyr og en kæmpemæssig kanon.

Musik og lyd er i gode hænder hos Zoran alias Søren Møller Pedersen, der både kan svinge trommestikkerne ekvilibristisk og lade dem ledsage af overrumplende lydeffekter. I det hele taget er musik- og lydsiden af høj kvalitet – som så ofte før hos Dansk Rakkerpak.

Hovedkaraktererne Nicko og Speedy (Niels Grønne og Niels Peter Kløft) appellerer tydeligvis både til børn og voksne, og kun i deres lidt for voldsomme slagsmål mod slutningen står de mindste af, og søger tilflugt hos forældrene. Men ellers rummer forestillingen en velgørende poesi, der knytter bånd til de fornemme russiske cirkustraditioner.

Tempoet forekommer fornuftigt, men man kunne med held have strammet flere af scenerne op, således at man kom ned på de mere børnevenlige tre kvarter. Der skal dog ikke herske tvivl om, at BIG BANG COMPANY er både elskeligt og elskværdigt gadeteater.