CIRKUS ARENAS

EVENTYRLIGE FORTÆLLINGER

★★★★☆☆

Der er efterhånden alt for få muligheder for at opleve rigtig cirkus i et rigtigt cirkustelt. Men nu er chancen der ved Bellahøj, inden at den traditionsrige Berdino-familie pakker teltdugen sammen og drager på turné rundt om i landet.

Cirkus Arena er nordens største cirkus og er det artistiske niveau ikke helt på niveau med Benneweis-klanens i dennes storhedstid, så har Cirkus Arene til gengæld specialiseret sig i gedigen familieunderholdning. En dynamisk blanding af gammelt og nyt – og det fungerer tilsyneladende. Rent musikalsk får vi en blanding af båndindspillet popsange og levende cirkusmusik bl.a. titelmelodien fra Silvana Mangano-filmen "Anna".

Årets instruktør og konferencier er ingen ringere end Motor Mille alias Mille Gori, og hendes kærlighed til cirkus fornægter sig ikke i manegen. Herfra præstenter hun via sin eventyrlige bog artister i alle aldre – fra dansedrengene Keryazov Brothers til den aldrende jonglør Kris Kremo, der både kan få cigar og hatte til at bevæge sig i luften.

Rørende er det at se både den seks-årige Scarlett og hendes mor Laura i et flot hestenummer med både små og store heste. Der er sågar mulighed for at prøve en pony inden forestillingen og i pausen kan modige børn får sig en lufttur i manegen.

Jimmy Folcos gennemgående klovn er inspireret af selveste Buster Keaton, og svinger humørmæssigt mellem gråd til grin i klassisk klovnestil. Russiske Diana byder på et festligt hundenummer med en flok kække gravhunde i hopla.

Læg dertil trylleri, luftakrobatik og meget andet godt, og man har opskriften på en alsidig og tidstypisk cirkusforestilling. Og cirkus bør jo være obligatorisk i ethvert barns opvækst.